Vässa dina texter - textkommunikation

Ibland är det svårt att hitta rätt ord. Meningarna krånglar och orden fastnar på tangentbordet. Du får inte fram det du vill. Känner du igen dig? Då är det här kursen för dig. Du kanske skriver på en blogg, eller jobbar med information/kommunikation? Eller så skriver du texter för en ideell förening.

Utbildningen vänder sig till dig som vill utvecklas som skribent och bli bättre på att sprida information. På distansutbildningen Vässa dina texter - textkommunikation, får du lära dig skrivhantverket från grunden. Du skriver målgruppsanpassade texter för olika medier.

Kursen löper över en termin på halvfart. Under utbildningen ligger mycket fokus på det praktiska arbetet kring deltagarnas egna texter. Vi arbetar med de grepp som har betydelse för om, och hur, din text blir läst och når fram.

Att studera på distans innebär att du kan sköta den största delen av kursen hemifrån. Kursens upplägg bygger på att du via nätet kontinuerligt arbetar med läs- och skrivuppgifter. En stor del av detta arbete sker i grupper tillsammans med andra kursdeltagare. Där får och ger du feedback på olika typer av uppgifter.

Vid tre tillfällen under kursens gång kommer vi att träffas på Tollare folkhögskola under två dagar. Då möter vi föreläsare, följer upp pågående arbeten och går igenom de uppgifter vi har framför oss. Träffarna är obligatoriska.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet FirstClass. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga.

Kursinnehåll

 

ANSÖK HÄR

 

_DSC7333_pennvässare v3