Allmänna kurser 2017-2018

Allmän kurs på Tollare folkhögskola passar dig som vill utvecklas. Tollare är en liten skola och klasserna är mindre än en genomsnittlig gymnasieklass. Därför blir mötena mellan människor en viktig resurs i undervisningen.

Tollare har sju profiler på sin allmänna kurs; Du kan välja mellan Kreativt skrivande, Foto, Socionomförberedande, Högskoleförberedande, Ideellt ledarskap, Ett samhälle i omvandling och Normkritisk inriktning. Många klasser består av två inriktningar som kan inspirera och främja varann.

Gemensamt för alla som väljer Allmän kurs är möjligheten att slutföra studier på gymnasienivå. Profilämnena utgör cirka en femtedel av den sammanlagda studietiden, resterande tid studerar du tillsammans med din eller andra A-klasser. Gemensamt för alla som väljer Allmän kurs är möjligheten att slutföra studier på gymnasienivå.

För att stimulera ett helhetstänkande arbetar vi tema- och projektinriktat med både gymnasiegemensamma ämnen och profilämnen. De gymnasiegemensamma ämnena är svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religionskunskap,  naturkunskap och idrott och hälsa. Om du ska få godkänt i dessa ämnen krävs att du uppnår en viss nivå.

För att få grundläggande behörighet måste du vara närvarande på lektionerna, göra dina uppgifter och få godkänt i de gymnasiegemensamma ämnena. I din ansökan anger du vilken profil du väljer i första och i andra hand.

Tollare folkhögskola erbjuder dig en drogfri miljö. Det innebär att alkohol inte får förekomma inom skolans område eller när skolans verksamhet är förlagd till annan ort. Om en studerande misstänks ta narkotika använder Tollare folkhögskola sig av drogtest. Visar det sig att den studerande tagit narkotika avslutas studierna. Detsamma gäller om den studerande vägrar drogtest. Den som får avbryta studierna på grund av användning av droger är dock alltid välkommen tillbaka efter en längre periods dokumenterad drogfrihet.

Terminstider
Kursen omfattar 38 veckor.
Höstterminen 24 augusti - 20 december 2017.
Vårterminen 8 januari - 1 juni 2018.

Vem kan söka?
Du måste fylla lägst 18 år under 2017. Olika skolbakgrund krävs för de olika profilerna. Se respektive kurs.

Löpande antagning. Först till kvarn gäller. Dock senast 1 juni 2017.
Läs mer om ansökan, antagning, antagningsregler, urvalsprocess, intyg och behörigheter här: 
Vanliga frågor och svar om Allmän kurs

CSN

ANSÖKAN

Du kan förbereda dig genom att skanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Ansök till Allmän kurs HÄR

"Eget ansvar och ett
friare sätt att plugga
ger mig en andra
chans till grundläggande behörighet"

allmanprofil_197

 

 

 

Ansok_AllmänKurs