Journalistkurs multimedia/information 1 (- 2) årVill du jobba som journalist/informatör/kommunikatör? Vill du lära dig intervjua, skriva fotografera och jobba fram engagerande reportage och artiklar? Då är journalistkursen en utmärkt start.

Du får en grundläggande kurs i journalistik/skrivande/kommunikation, och får lära dig skriva effektiv text, fotografera och arbeta med layout. Du lär dig bildbehandling i Photoshop och layout i InDesign. Du jobbar med publicering av text, ljud och bild för webben. Du arbetar fram rese-, kultur- och sportreportage, med såväl bild som text. Under året genomför vi flera tidningsproduktioner, arbetar med att värdera information, diskutera etiska problem och frågeställningar.

Dina lärare är journalister/fotografer/lärare med lång yrkeserfarenhet.

Under vårterminen är du ute på praktik under sex veckor. Året avslutas med en reportageresa till ett valfritt land i Europa. Föreläsningar av yrkesverksamma journalister/fotografer samt studiebesök ingår i kursen. Efter genomgångna studier är du välkommen att söka till vårt andra år: Journalistkurs multimedia/information - Yrkesförberedande

Du får en allsidig utbildning med inriktning på dagens och morgondagens arbete inom media. Utbildningen ger dig en bra grund att stå på om du vill arbeta som journalist eller informatör/kommunikatör.

Läs mer om kursinnehållet


"Det är en väldigt skön stämning på skolan och du har som deltagare mycket att säga till om både när det gäller vad du vill lära dig och hur det ska gå till"