Anna Eriksson ny rektor på IOGT-NTO:s folkhögskola Tollare 

Nu är det klart att Anna Eriksson tillträder som ny rektor på Tollare folkhögskola den 1 juni. Anna Eriksson har en lång och bred erfarenhet av vuxenutbildning i olika former, bland annat som SFI-lärare, rektor och skolchef. Hon har sedan 2007 jobbat med att leda lärande i olika former och i olika nivåer.
– En bra verksamhet behöver vara värdegrundsorienterad och ha en stabil grund att vila på. Det har Tollare folkhögskola, vilket väckte mitt intresse för tjänsten. Jag ser mycket fram emot att utveckla verksamheten och jobba med alla i personalen, säger Anna Eriksson.

I rekryteringen av ny rektor har styrelsen velat ha en person med lång erfarenhet av vuxenutbildning och chefskap inom olika slags verksamheter. Det har varit viktigt att hitta en rektor som skapar stabilitet och struktur så att verksamheten och personalen kan utvecklas tillsammans.

– Anna Erikssons uppdrag är att tillsammans med personalen snabbt skapa en verksamhet och en budget i balans. Vidare är det viktigt att vi skapar ett Tollare, där skolans olika delar skapar en helhet som berikar dig som kommer i kontakt med skolan, oavsett om du är deltagare, konferensgäst eller restaurangbesökare. Vi ser mycket fram emot att arbeta med Anna, säger Erik Wagner, ordförande för Tollare folkhögskola.

Anna Eriksson har erfarenhet av ideellt arbete och strategiskt styrelsearbete och lägger stor del av sin fritid på hantverk och biodling.

Tollares nuvarande rektor Mats Kempinsky går i pension den 1 juli 2020.

Frågor besvaras av:

Erik Wagner, ordförande Tollare folkhögskola
erik.wagner@idealistas.se
0733-568636