Tollare folkhögskola söker kurator

Vill du bidra till vår vision ”Ett Tollare”?

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som skolkurator på Tollare folkhögskola omfattar bland annat att bidra med psykosocial och social kompetens inom elevhälsans områden. I arbetet ingår att handleda och stötta deltagare enskilt och på gruppnivå samt delta i arbetet med att stärka skolan som miljö för lärande, hälsa och utveckling. Arbetsuppgifterna innebär att systematiskt arbeta med och i enlighet med skolans plan för likabehandling och jämställdhet, leda värdegrundsarbete för såväl deltagare som personal samt bidra med din specifika kompetens i enskilda deltagarärenden.

Tollare folkhögskola har ett internatboende och viss del av arbetstiden är förlagd på skolans internat. Det innebär att viss tid av arbetet kan förläggas på kvällstid och helger. På internatet arbetar även en socialpedagog för att stötta upp och stärka den sociala miljön. Kurator arbetar i nära samarbete med internatets socialpedagog samt studierektor. Vi arbetar för tillfället med att utveckla och systematisera det psykosociala arbetet på skolan och ser kuratorn som en viktig del i det utvecklingsarbetet.

Din kompetens
Socionomexamen eller likvärdig utbildning samt relevant yrkeserfarenhet.

Vi söker dig som..
Har tidigare erfarenhet av att arbeta som skolkurator, gärna på folkhögskola. Du har goda kunskaper om preventivt arbete, stödjande individuella samtal, erfarenhet av värdegrundsarbete i grupp samt kunskap om anpassning vid studier. Vi ser gärna att du har erfarenhet och dokumenterad kunskap om NPF-diagnoser, psykisk ohälsa och att arbeta mot diskriminering och kränkningar. Önskvärt är erfarenhet av och kunskap i att arbeta med systematiskt jämställdhetsarbete. Meriterande är hbtqai-kompetens, erfarenhet av att arbeta normkritiskt och normkretativt samt om du har specialpedagogisk kompetens.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 100 %. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 3 mars 2021. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista anställningsdag.

Ansökan skickas till ansokan@tollare.org med referensen Kurator i ärenderaden.

Information om tjänsten lämnas av Studierektor Anna Stenarv, 073-821 16 62 anna.stenarv@tollare.org