Tollare folkhögskola söker utbildare/lärare till det socialpedagogiska arbetslaget

Vill du bidra till vår vision ”Ett Tollare”?


Om oss
Tollare Folkhögskola har IOGT- NTO som huvudman och du ska dela huvudmannens värderingar. Hos oss studerar över 250 personer i olika åldrar och med olika bakgrunder på våra närkurser och distanskurser. Vi gör även ett stort antal kortkurser, samverkanskurser och konferenser. Tollare genomströmmas varje år av ca 10 000 personer som deltar i någon form av aktivitet här. Ett 50-tal deltagare bor på vårt internat. Tollare folkhögskola ligger naturskönt belägen i Nacka kommun, ca 20 min från Slussen, med egen brygga intill Skurusundet.

För att få en bra bild av skolans hela verksamhet, titta runt på vår hemsida.


Dina arbetsuppgifter
Vi söker en kollega med bred erfarenhet från det sociala arbetets praktik. Huvuduppdraget innebär att undervisa på våra Socialpedagogiska kurser.  På Tollare folkhögskola genomförs en rad folkhögskolekurser i Socialpedagogiskt ungdomsarbete. Vi erbjuder en 2-årig yrkesutbildning på eftergymnasial nivå och flera yrkesutbildningar på distans. Deltagare på Tollares socialpedagogiska kurser arbetar efter erhållen examen inom skola, fritidsverksamhet, förebyggande verksamhet, institutionsvård av unga (SiS och HVB), fritidsverksamhet samt inom civilsamhället. Vår strävan är att nå en hög grad av anställningsbarhet bland våra deltagare. 

I uppdraget ingår förutom undervisning att, delta och planera gemensamma skolaktiviteter, tillsammans med övrig personal arbeta för vår vision “Ett Tollare”, samt tillsammans med studierektor och arbetslagsledare utveckla vår pedagogiska särart.


Din kompetens
Högskoleexamen och relevant yrkeserfarenhet.


Du har erfarenhet och/eller utbildning från ett eller flera av följande områden:
 

  • Beteendevetenskap, KBT, MI, ACT m.m.
  • Beroende, kriminalitet och behandling
  • Våld i nära relationer
  • Socialtjänst, familjearbete
  • Juridik i socialt arbete
  • Friluftsliv och Kreativt socialt arbete
  • Ungdomsarbete exempelvis inom skola och fritid 


Vi söker dig som.
Vi söker medarbetare med bred erfarenhet, hög yrkeskompetens och ett väl utvecklat kontaktnät gentemot verksamheter inom vår intressesfär. Det är viktigt för oss att kursinnehållet alltid förenar den teoretiska grunden med den praktiska tillämpningen. 

Som utbildare hos oss är det viktigt att du värdesätter aktivt deltagande och medverkande bland deltagarna. Du får arbeta i ett arbetslag där vi har en stor bredd av yrkeskompetenser och tidigare yrkeserfarenhet. 


Anställningsform Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 27 november 2020. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista anställningsdag.

Ansökan skickas till:  ansokan.sp-laget@tollare.org

Information om tjänsten lämnas av
Tf. studierektor Anna Stenarv, 072-182 9850, anna.stenarv@tollare.org
och
Tf. arbetslagsledare Mats Hemstrand, 070-471 1749
mats.hemstrand@tollare.org

Facklig representant: Emma Hyldéen, emma.hyldeen@tollare.org