Rektor och VD har ordet

Sommarhälsning på Tollare 2021

En sommarhälsning, som vi väntat på. Alldeles särskilt i år. Kändes faktiskt inte ens annorlunda att banda hälsningen. Vanan att skicka hälsningar digitalt börjar sätta sig.

Vi har jobbat på här på Tollare den här våren. Medarbetare som normalt är här veckans alla dagar, har jobbat i skift och många har bytt inomhusarbete med arbete utomhus här i parken. Alla lärare och deltagare har tillsammans, men även på egen hand funnit arbetssätt och modeller för undervisning och lärande som kommer att kunna användas lång tid framöver.

Jag gillar sommaren, faktiskt mest av alla årstider. Det är kanske ljuset, som når in i ögonen eller värmen som går in i huden. Eller också är det den tomma kalendern, som kommer med semestern.

Vad behöver man göra på ett sommarlov? Ingenting. Och sedan kan man fortsätta med det tills man är klar och börjar jobba igen.

När jag tänkte ut årets sommarhälsning funderade jag som vanligt, på vad som gör mig och människor i allmänhet glada. Det brukar varje år trilla ner ett ord som fångar min föreställning om den kommande sommaren. I år är det midsommar. Jag vill verkligen fira midsommar, inte åka långt bort med tåg eller flygplan men jag vill äta sill och jordgubbstårta. Jag vill också vara uppe länge och mitt i natten gå och bada. Hoppas du också hittar ett eget sätt att fira midsommar på i år.

Alldeles strax ska vi gå på semester. Vissa går snart och några om ett par veckor. Före dess; mina allra soligaste hälsningar.

Glad sommar!

Anna Eriksson
Rektor och VD