Rektor/VD har ordet

Välkommen till Tollare!

Jag heter Anna Eriksson och från den 1 juni är jag ny rektor för Tollare folkhögskola och VD för Tollare kurs & konferens AB. Det är en spännande utmaning och jag känner mig både stolt och ödmjuk över att få leda Tollare in i en ny fas där verksamhetsutveckling fortsatt kommer att spela stor roll.


Av personlig erfarenhet vet jag om vikten av att å ena sidan ständigt vara i rörelse för att lära och utvecklas, å andra sidan av vikten av att stanna upp och reflektera kring viktiga val, för att just lära och utvecklas ytterligare. Förmågan att hantera balansgången mellan rörelse och reflektion är för mig att skapa ett djupt lärande; såväl för sig själv, som för sin organisation. Denna balansgång är kärnan i vad vi gör och vad vi erbjuder i våra utbildningar och konferensverksamhet: spjutspetskunskap blandat med tid för att landa och förstå implikationerna av denna, ofta nya, kunskap.

Vi har en tradition av att ha mycket nöjda deltagare och kunder och jag hoppas kunna bidra till att både stärka och förstärka det förtroendet våra deltagare och deras organisationer visar oss.

Vi vill fortsätta vara en ledande skola inom socialpedagogik. Vi är dessutom välrenommerade i Sverige inom ledarskap och demokratiutveckling för civilsamhället.

På Tollare kommer vi nära varandra. Vi delar glädje, ambitioner och utmaningar. Och skapar utrymme för människor och organisationer, att utvecklas på egna sätt, i egen takt. För oss är det en förmån att få vägleda människor i ett öppet och kreativt klimat, där både kursdeltagare och lärare bidrar med kunskap, livserfarenhet och engagemang. Den fridfulla platsen bidrar med rika upplevelser och rum för eftertanke.

Jag ser fram emot att få leda verksamheten på Tollare och att fortsätta hjälpa deltagare och organisationer att stärka sin kompetens nationellt och internationellt. Tveka inte att höra av dig till mig eller någon av alla våra duktiga medarbetare om du vill veta mer om hur, och på vilket sätt, vi kan hjälpa till att bidra med djupt lärande även framåt.

Vi ses,
Anna