Rektor/VD har ordet

December 2020

En hälsning till er i skymningstimmen!

Eftermiddagar i december är luriga ljusmässigt. De kan glittra av snö eller vara svarta som en natt i november.

Julen kan vara väldigt viktig för många, men kan vara mindre viktig för andra. Oavsett så hoppas jag att just du kommer att uppskatta denna julhälsning!

Vi behöver tacka varandra för i år. Snart är det jullov och vi förtjänar avkoppling, kanske mer än någonsin. Vill gärna slå ett slag för just avkoppling, för jag tror att vi verkligen behöver koppla ifrån telefoner och datorer. Det har blivit mycket digitalt arbete den här terminen. Med det har följt en närmast konstant tillgänglighet. Inte helt bra för våra hjärnor.
Under ett par dagar tänker jag stänga av min inkorg, tänka helt egna tankar och dricka många koppar varm choklad.

När jag kom till Tollare i våras möttes jag av många nyfikna medarbetare, deltagare och gäster. Under året som gått har jag lärt känna verksamheten. På ett professionellt och personligt sätt. Mina arbetsdagar går fort. Det är roligt och utmanande. Omväxlande precis som det ska vara.

Under hösten har vi tillsammans blivit bättre på distansjobb och distansundervisning. Promenadmöten utomhus känns inte längre som en udda grej!
Under sensommaren ställde vi ut bikupor i parken. När vårvärmen och solen återvänder hoppas jag att ni alla går förbi kuporna. Var alldeles tysta, så hör ni strax surret av en vältränad organisation.

Träning är viktigt, också i vår organisation.
Vi behöver hela tiden träna för att bli bättre människor, på jobbet och i samhället. Tillsammans rör vi oss framåt, inte alltid fort och inte alltid långt. Men vi stannar inte. Ingenting i vår värld är konstant, förutom förändring.

Tack för ett givande, spännande år – ser fram emot ett nära och mänskligt 2021!

En synnerligen god jul tillönskar jag er alla – och just dig!

Anna