Förberedande allmän kurs

Kursen omfattar 20 veckor

  • Vårterminen 2022
    24 januari - 15 juni

Studietakt 100 %
CSN-berättigad kurs
Sista ansökningsdag 1 december 2021

ANSÖK TILL FÖRBEREDANDE ALLMÄN KURS

Vill du bli klar med dina gymnasiestudier men känner att du behöver mer tid och stöd för att komma igång med studierna igen? Då är vår förberedande allmänna kurs något för dig! Du får möjlighet att i en mindre klass komma igång med dina studier igen i ett tempo som passar dig. Fokus ligger på studieteknik, läsning, skrivande samt samtalspedagogik i grupp. Målet är att du ska ha möjlighet att börja på vår allmänna kurs höstterminen 2022 och känna dig motiverad och förberedd att ta nästa steg för att bli klar med dina gymnasiestudier.

Kursinnehåll

– Studieteknik och källkritik
– Läsning och skrivande
– Möjlighet att nå behörighet i Samhällskunskap 1a1

Kostnader

Du betalar under din utbildningstid här på Tollare folkhögskola 700 kr för terminen för studiebesök, kopior, kursmaterial, särskilda arrangemang på Tollare och elevförsäkring. Om du hyr ett rum på skolans internatboende tillkommer en hyreskostnad.

Själva undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig inget. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Godkända betyg från grundskolan i engelska, matematik och svenska.

Du måste fylla lägst 18 år under 2022.

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att skanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF (eller bild-fil) i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs/laddas ner från skatteverket.se) samt ett personligt brev i DOC- eller PDF-format. Det personliga brevet behöver inte vara långt.

Sista ansökningsdag 1 december 2021.

Länkar

ANSÖK TILL FÖRBEREDANDE ALLMÄN KURS