Fokus: Bas

Kursen omfattar 38 veckor

 • Höstertermin 2020
  24 augusti - 18 december
 • Vårtermin 2021
  11 januari - 4 juni

Studietakt 100 %
CSN-berättigad kurs

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD.

Behöver du en omstart i dina studier? Var det längesedan du lämnade skolan? Behöver du hjälp att fokusera lite extra?

Allmän kurs – Fokus:Bas är till för dig som inte är helt klar med grundskola och/eller bara påbörjat gymnasiet, som haft ett långt uppehåll eller som behöver nystart. Vi fokuserar enbart på de grundläggande ämnena och arbetar medvetet med din egen studietakt och studiemiljö. Vi arbetar tematiskt och ämnesövergripande på tisdagar och onsdagar. Måndagar och torsdagar ägnas åt matematik, engelska och friskvård. På fredagar arbetar du tillsammans med klassen och din lärare med de uppgifter/ämnen du behöver.

Vi jobbar ofta i mindre grupp och strävar mot att alla i gruppen ska hitta sin balans i den dagliga arbetet. Vi tror också på kroppens behov av rörelse. En gång i veckan deltar vi i friskvårdslektioner och de andra dagarna vistas vi ute en stund.

Allmän kurs Fokus:Bas passar dig som:

 • vill studera i ett lugnare tempo
 • vill ha hjälp med att hitta ditt sätt att lyckas med studierna
 • behöver extra stöd
 • tycker om att samarbeta med andra
 • tycker om tema- och projektstudier
 • vill påbörja din grundläggande behörighet

Kursinnehåll

– Svenska
– Engelska
– Matematik
– Samhällskunskap
– Studieteknik
– Friskvård
– Drogfrågor
– Temadagar

Kostnader

Du betalar en terminsavgift på 800 kronor. Utöver terminsavgiften tillkommer en kostnad på 1200 kronor för en studieresa.

Kostnad för böcker tillkommer. Bor du på internatet betalar du hyra. Hyresnivån beror på ditt val av rum. Det finns möjlighet att köpa lunchkuponger i restaurangen.

Vem kan söka?

Du bör vara klar eller nästan klar med dina grundskolestudier och känna dig redo att börja i motsvarade åk. 1 på gymnasiet.

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att scanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

 

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD.