Halvdistans

Kursen omfattar 38 veckor

 • Hösttermin 2020
  24 augusti - 18 december
 • Vårtermin 2021
  11 januari - 4 juni

Studietakt 50 % eller 100  %.
CSN-berättigad kurs

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD.

Tycker du bäst om att arbeta ensam när du studerar? Har du ett eget driv och självdisciplin? Har du tillgång till en egen dator och ordbehandlingsprogram såsom word i den? Vill du ha möjlighet till flexibilitet?

Allmän kurs – Halvdistans är till för dig som är helt färdig med grundskolan och vill göra färdigt din behörighet till högskolan genom mycket hemarbete. Du behöver kunna vara på skolan på alla torsdagar, men jobbar hemma övriga veckodagar. I schemat finns möjlighet att studera alla gemensamma ämnen. Du kan välja att studera på 50 % eller på 100%.

Vi skapar en klass av er som vill studera på Halvdistans, men ni får träffa de andra deltagarna på Allmän kurs på torsdagsförmiddagarna.

Allmän kurs Halvdistans passar dig som:
 • Har kapacitet att studera mycket på egen hand
 • Tycker om att läsa och skriva
 • Har datorvana
  – Du behöver kunna kommunicera via mail och chat
  – Producera arbeten i olika programvaror och molntjänster, som t.ex GoogleDrive
 • Tycker om tema- och projektstudier
 • Vill arbeta målmedvetet mot din grundläggande behörighet
 • Behöver flexibilitet

Kursinnehåll

– Svenska
– Engelska
– Matematik
– Samhällskunskap
– Historia
– Religion
– Naturkunskap

Kostnader

Du betalar en terminsavgift på 400 kronor.

Kostnad för böcker tillkommer. Bor du på internatet betalar du hyra. Hyresnivån beror på ditt val av rum. Det finns möjlighet att köpa lunchkuponger i restaurangen.

Vem kan söka?

Du måste fylla lägst 18 år under år 2020. Du bör vara helt klar med dina grundskolestudier samt gärna ha provat gymnasiet åtminstone ett tag.

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att scanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

 

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD.