Människan och vetenskapen

Kursen omfattar 38 veckor

  • Höstterminen 2020
    24 augusti - 18 december
  • Vårterminen 2021
    11 januari - 4 juni

Studietakt 100 %
CSN-berättigad kurs

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD.

Allmän kurs – Människan och vetenskapen är för dig som i framtiden vill studera till sjuksköterska, optiker, arkitekt, fysioterapeut eller någon annan högskoleutbildning som kräver behörighet i naturkunskap 2. Temastudierna innehåller bland annat samhällskunskap, historia, religion och naturkunskap 2 och kopplas ofta till naturvetenskap och hur människan fungerar. Kursen fokuserar på att utöver grundläggande behörighet också erbjuda möjlighet att nå behörighet i Naturkunskap 2 samt ge goda förutsättningar att klara högskolestudier med extra fokus på utbildningar med naturvetenskaplig karaktär.

Kursinnehåll

– Svenska
– Engelska
– Matematik
– Samhällskunskap
– Historia
– Religion
– Naturkunskap

Kostnader

Du betalar en terminsavgift på 800 kronor. Utöver terminsavgiften tillkommer en kostnad på 1500 kronor för en studieresa.

Kostnad för böcker tillkommer. Bor du på internatet betalar du hyra. Hyresnivån beror på ditt val av rum. Det finns möjlighet att köpa lunchkuponger i restaurangen.

Vem kan söka?

Du måste fylla lägst 18 år under 2020 och du ska ha minst ett år på gymnasiet (motsvarande 700 godkända poäng).

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att scanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD.