Människan och vetenskapen

Kursen omfattar 35 veckor

  • Höstterminen 2021
    30 augusti - 17 december
  • Vårterminen 2022
    12 januari - 15 juni

Studietakt 100 %
CSN-berättigad kurs
Sista ansökningsdag 15 maj 2021

Ansök till kursen via Schoolsoft

Allmän kurs – Människan och vetenskapen är för dig som i framtiden vill studera till sjuksköterska, optiker, arkitekt, fysioterapeut eller någon annan högskoleutbildning som kräver behörighet i naturkunskap 2. Temastudierna innehåller bland annat samhällskunskap, historia, religion och naturkunskap 2 och kopplas ofta till naturvetenskap och hur människan fungerar. Kursen fokuserar på att utöver grundläggande behörighet också erbjuda möjlighet att nå behörighet i Naturkunskap 2 samt ge goda förutsättningar att klara högskolestudier med extra fokus på utbildningar med naturvetenskaplig karaktär.

Kursinnehåll

– Svenska
– Engelska
– Matematik
– Samhällskunskap
– Historia
– Religion
– Naturkunskap
– Temadagar

Kostnader

Du betalar en terminsavgift på 800 kronor. Utöver terminsavgiften tillkommer en kostnad på 1500 kronor för en studieresa.

Kostnad för böcker tillkommer. Bor du på internatet betalar du hyra. Hyresnivån beror på ditt val av rum.

Vem kan söka?

Du måste fylla lägst 18 år under 2021 och du ska ha betyg motsvarande minst godkänt i svenska, engelska och matematik från årskurs 9.

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att scanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Sista ansökningsdag är 4 juni 2021.

Ansök till kursen via Schoolsoft