Clip steg 1 – Coachande ledarskap i praktiken

Kursen omfattar 16 veckor

  • Hösttermin
    13 september - 17 december

Distans
Studietakt 25 %

Ansök till kursen via Schoolsoft

Folkets Husby i samverkan med Tollare folkhögskola erbjuder en ledaskapsutbildning på kvartsfart. Kursen syftar till att utveckla ett medvetet coachande ledarskap hos ungdomsarbetare och personer som arbetar eller är engagerade i civilsamhället, inriktning sociala verksamheter. Coachande ledarskap syftar i sin tur till att ge andra  möjlighet till växande genom medvetenhet och ansvarskänsla samt tillgång till inre resurser. 

På Tollare folkhögskola har vi en lång tradition av utbildningar inom det socialpedagogiska området. Genom våra utbildningar får du verktygen för att arbeta med människor, och vi vill ge dig en bred kompetens för att jobba med unga.

Kursens omfattning, datum samt förutsättningar

Kursens längd är 14 veckor, kvartsfart på distans med fem träffar à 3h i Folkets Husby. Däremellan gör du som deltagare individuella uppgifter som lämnas in digitalt i Google classroom. Du behöver ha tillgång till dator eller padda men behöver inte ha avancerad datakunskaper. Smartphone kan fungera men är betydligt svårare.  Arbetsformerna är: Föreläsningar, upplevelseorienterad undervisning, diskussionsgrupper, grupparbeten, litteraturstudier och seminarier samt enskilda samtal och skriv- och reflektionsuppgifter. Du har tillgång till en lärare från Tollare folkhögskola under hela kursen.

Vid eventuella nya restriktioner p.g.a. Covid -19 kan kursen komma att ställas om till endast digital undervisning i Google meets.

Vecka 35 gör alla deltagare en individuell, digital, uppgift inför första träffen.

Träff 1
Onsdag 22 september
kl 18 -21
Träff 2
Onsdag 6 oktober
kl 18 -21
Träff 3
Onsdag 27 oktober
kl 18 -21
Träff 4
Onsdag 17 november
kl 18 -21
Träff 5
Onsdag 8 december
kl 18 -21

 

Kursen hålls i Folkets Husbys lokaler, Edward Griegsgången 16, Kista.

 

Kursinnehåll

Efter fullgjord utbildning skall deltagaren:

  •   ha grundläggande kunskap om coaching. 
  •   kunna använda de coachingfärdigheter som presenteras under kursen.
  •   ha utvecklat ett coachande förhållningssätt.
  •   ha grundläggande färdighet i att ge och ta emot feedback.

Kostnader

Kursen är gratis tack vare bidrag från Folkets Husby som står för kurslitteratur och lokaler samt statliga bidrag som står för Tollare folkhögskolas lärarkostnader.

Vem kan söka?

Kursen vänder sig till ungdomsarbetare och personer som arbetar eller är engagerade i civilsamhället, inriktning sociala verksamheter. Du måste vara över 18 år.

Ansökan

Ansökningsformulär hittar du längst ner på sidan.

Sista ansökningsdag söndag 15 augusti 2021.

Du gör din ansökan via Schoolsoft och kommer behöva ladda hem ett personbevis från Skattemyndigheten och bifoga i din ansökan. Du gör det enkelt om du har bank-id/e-legitimation här: https://www.skatteverket.se/privat… Välj “Skriv ut” personbevis så kommer du vidare och kan senare välja att spara ned det på din enhet. Du kan också beställa ett via post, fota och bifoga din ansökan. 

Viktiga datum för dig som sökt till kursen
Vecka 34 får du besked om du blivit antagen till kursen eller ej. Om du blivit antagen ska du bekräfta att du vill ha platsen digitalt via Simple Sign som vi skickar till dig i ett mejl. Sista svarsdag för bekräftelse är söndag 5 september 2021. Därefter får du all information du behöver inför kursstarten.

Ansök till kursen via Schoolsoft