Distanskurs: Fotokurs för inspiration
ht 2022

Kursen omfattar 11 veckor

  • Höstterminen 2022
    3 oktober - 16 december

Studietakt 25 %

Datum för distansträffar
12 oktober
9 november
14 eller 15 december (valbart vilken dag/kväll när du redovisar ditt slutprojekt via länk)

Sista ansökningsdag
5 september

Kursen är fulltecknad!

Obs, höstens kurs är fulltecknad!

 

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Vilken fotostil passar dig, den ständiga frågan? På den här kursen testar du alla fotostilar (nästan.)

Vi fotograferar oss igenom 10 olika typer av fotostilar. Första uppgiften arbetar vi med Still-life photography, sen svartvit fotografering, landskapsfotografering, arkitekturfotografering och sen går vi vidare mot mer konstnärliga stilar, (överraskning vad det blir för fotostilar, men hög wow-faktor utlovas!)

Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital och en systemkamera kommer i vissa övningar att ge bättre resultat. Det är en väldigt varierad kurs där alla momenten är inspirerade av idéen att lära sig genom att ha roligt. Efter kursen kommer du närma dig vem du är i fotografering. Målet är att du ska hitta ditt signum inom fotografering. Tollare folkhögskolas ambition är hög!

Distanskursen ~ Foto för inspiration löper över 11 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart, helt på distans. Kursen börjar med en hemuppgift den 3/okt. Kursen innehåller tre träffar (dessa är på distans i form av videomöten,) träff 1 sker – 12/okt (kvällstid via länk.) En träff 2 går av stapeln den 9/nov (på kvällen via länk.) En träff 3 går av stapeln den 14 eller 15/dec, (valbart vilken dag/kväll som du redovisar ditt slutprojekt via länk.) Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska hitta vem du är inom fotografering och producera ett antal fotografier efter din nivå.

Under kursens gång, går vi igenom grunderna inom olika sätt att fotografera. Färglära, formlära och allt specifikt för den typ av foto som vi över på under veckan. Vi kommer att arbeta i gratisprogrammet Pixlr för de som vill prova på redigering i ett redigeringsprogram. Dessa träffar är frivilliga och sker den 24/okt, 7/nov, 14/nov samt den 21/nov.

Vi arbetar med läs- skriv- och fotouppgifter för att lära grunderna. Vissa lektioner kommer att vara i videoform. En del av arbetet under kursens gång är grupporienterat. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter på ditt fotograferande kommer att hamna i fokus. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator + reflexskärm ca 80 cm stor, vit/silver. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

10 olika typer av fotostilar
– Still-life photography
– Svartvit
– Landskapsfotografering
– Naturfotografering
– Arkitekturfotografering
m.m.
– Färglära
– Formlära

Kostnader

Kursavgiften är 400 kr (kursmaterial och elevförsäkring).

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator och någon form av digital kamera (även mobilkamera fungerar).

Ansökan

I ansökan skall du bifoga personbevis. Det beställs härifrån:
https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/bestallpersonbevis.
4.18e1b10334ebe8bc80003671.html#!/valjare/steg1

 

Kursen är fulltecknad!