Distanskurs: Fotografera bättre bilder med kompositionsregler
ht 2022

Kursen omfattar 12 veckor

  • Höstterminen 2022
    12 september - 9 december

Studietakt 25 %

Datum för träffen på Tollare
17-18 september

Datum för distansträffar
8 november
6 december

Sista ansökningsdag
22 augusti

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill lära sig att ta bättre bilder. Kursen vänder sig främst till dig som vill veta mer om kompositionsteknik och kunskaper som gör att dina foton når ett steg högre. Inga förkunskapskrav krävs, under kursens gång fotograferar vi utifrån olika givande övningar. Den pedagogiska idéen är: när det är trevligt så fotograferar man bättre bilder. Din förmåga att fotografera kommer öka oerhört mycket under kursens gång samtidigt som du har roligt. Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Distanskursen ~ Fotografera bättre bilder med kompositionsregler löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar den 9/september med en hemuppgift. Under kursens gång går vi igenom grunderna i komposition och fotograferar utifrån olika väl genomtänkta övningar. Till en början arbetar du med kortare läs- skriv- och fotouppgifter för att lära dig grunderna. Vissa lektioner kommer att vara i videoform. En del av arbetet under kursens är grupporienterat. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter blir mer centralt i ditt arbete. Alla övningar är roliga att göra, enkla att ta till sig. Ingen undgår att lära sig ta bilder på en individuellt högre nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Kursen innehåller tre träffar. Träff 1 på Tollare folkhögskola där lunch och fika ingår i priset. Träff 1 inträffar helgen – lördag 17/sep, söndag den 18/sep på Tollare folkhögskola. Träff 2 och 3 är på distans i form av videomöten. Träff 2 sker den 8/nov och träff 3 den 6 dec (båda träffarna på kvällen via länk.) Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier på din nivå och den nivå är högre än när du började kursen. Kursen slutar officiellt den 9/dec.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

Kompositionsteknik

Kostnader

Kursavgiften är 960 kr (inklusive fika och lunch träff 1 på Tollare).

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Förkunskaper är inte nödvändiga. Du behöver ha tillgång till dator och digital kamera.

Ansökan

I ansökan skall du bifoga personbevis. Det beställs härifrån:
https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/bestallpersonbevis.
4.18e1b10334ebe8bc80003671.html#!/valjare/steg1

Ansökningstiden är över!