Distanskurs: Resefotografering
Vårterminen 2021

Kursen omfattar 10 veckor

  • Vårtermin 2021
    8 mars - 11 maj

Studietakt 25 %

Kurs fullsatt

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill lära sig att ta bättre bilder. Kursen vänder sig främst till dig som vill veta mer om kompositionsteknik och andra kunskaper som gör att dina resefoton når ett steg högre. Inga förkunskapskrav krävs, kursen passar bra för dig som tänker göra en kort resa under Valborgshelgen. 

(Kursen publicerades under Coronatider. Därför rekommenderar vi en kort resa på ett Coronasäkert avstånd enligt Folkhälsomyndigheten rekommendationer april 2021. Läget kring pandemin kan dock förändras och vi är därför flexibla i tanken på resans längd.)

Distanskursen Resefotografering löper över 10 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med en hemuppgift den 1/mars. Kursen innehåller två träffar (träff 1 är i Stockholm,) träff 1 sker helgen – lördag 13/mars, söndag den 14/mars, (på Tollare folkhögskola.) Träff 2 är digital, du får möjlighet att välja mellan måndag den 10/maj eller tisdag den 11/maj. Dessa kvällar kommer vi att redovisa vårt reseprojekt över nätet.

I kursen ingår att du genomför en resa i egen regi där du själv står för kostnaderna. Resan sker någon gång under Valborgshelgen (v. 17) den 30 april-2 maj (det kommer inte gå att genomföra resan på andra datum pga. kurens upplägg.) En resa innebär att du åker till en, för dig, spännande plats och det ingår minst en övernattning under din resa. Sista träffen tittar vi på era bilder från resan som ni genomfört. 

Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig komposition inom fotografering och producera ett antal fotografier efter din nivå. Vi fotograferande utifrån en mängd olika övningar som inriktar sig på att resefotografera i din egen stad, en plats som du känner väl. Kunskapen som du förskansar dig använder du senare på din slutliga resa.

Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar och har besökt fler än 50 länder. Ofta i syfte att ta bra fotografier!

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper ej nödvändiga. Vi arbetar även i Flickr som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator och en digital systemkamera (eller kamera/mobilkamera.) Det är även bra att ha tillgång till ett stativ och en separat trådutlösare (kostar ca 150 kr.)

Träffarna på skolan är obligatoriska och du behöver en egen kamera (mobilkamera räcker). Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

 

Kursinnehåll

– Bildkomposition inför resa
– Tips och trix inför resa
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar
– Slutprojekt: en resa

Kostnader

Du betalar 200 kr för denna kurs för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring.

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator och någon form av digital kamera (även mobilkamera fungerar).

Ansökan

I ansökan skall du bifoga personbevis. Det beställs härifrån:
https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/bestallpersonbevis.
4.18e1b10334ebe8bc80003671.html#!/valjare/steg1

Sista ansökningsdag 8 februari 2021.

Kurs fullsatt