Distanskurs: Resefotografering Vårterminen 2022

Kursen omfattar 11 veckor

  • Vårtermin 2022
    28 februari - 13 maj

Studietakt 25 %

Träff 1 datum: 12-13 mars
Träff 2 datum: 25 april
Träff 3 datum: 9-10 maj

Sista ansökningsdag:
14 februari 2022

Länk till ansökningsformulär på SchoolSoft!

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill lära sig att ta bättre bilder. Kursen vänder sig främst till dig som vill veta mer om kompositionsteknik och andra kunskaper som gör att dina resefoton når ett steg högre. Inga förkunskapskrav krävs.

Distanskursen ~ Resefotografering löper över 11 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med hemuppgift den 28/februari. Kursen innehåller två träffar (dessa är på distans i form av videomöten), träff 1 sker digital helgen – lördag 12/mars, söndag den 13/mars, (på distans i form av videomöten). En träff 2 går av stapeln den 9 eller 10/maj, (valbart vilken kväll som du redovisar slutprojekt via länk). Dessa kvällar kommer vi att redovisa vårt reseprojekt över nätet.

I kursen ingår att du genomför en (kort/lång) resa i egen regi där du själv står för kostnaderna. Resan sker någon gång under Valborgshelgen (v. 17) den 29 april-1 maj (i nödfall kan du resa under påsken). En resa innebär att du åker till en, för dig, spännande plats och det ingår minst en övernattning under din resa. Sista träffen tittar vi på era bilder från resan som ni genomfört.

Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig komposition inom fotografering och producera ett antal fotografier efter din nivå. Vi fotograferande utifrån en mängd olika övningar som inriktar sig på att resefotografera i din egen stad, en plats som du känner väl. Kunskapen som du förskansar dig använder du senare på din slutliga resa. Kvalitén på dina bilder kommer att öka markant under kursens gång.

Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar och har besökt fler än 50 länder. Ofta i syfte att ta bra fotografier!

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper ej nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera (eller kamera/ mobilkamera). Det är även bra att ha tillgång till ett stativ och en separat trådutlösare.

Träffarna är obligatoriska och kameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

– Bildkomposition inför resa
– Tips och trix inför resa
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar
– Slutprojekt: en resa

Kostnader

Du betalar 300 kr i kursavgift.

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator och någon form av digital kamera (även mobilkamera fungerar).

Ansökan

I ansökan skall du bifoga personbevis. Det beställs härifrån:
https://skatteverket.se/privat/folk…

Sista ansökningsdag:
14 februari 2022

Länk till ansökningsformulär på SchoolSoft!