Distanskurs: Resefotografering
vt 2023

Kursen omfattar 11 veckor

  • Vårtermin 2023
    6 mars - 2 juni

Studietakt 25 %

CSN-berättigad kurs

Träff 1 datum:  digitalt heldagar helgen – lördag 18/mars, söndag den 19/mars,
Träff 2: 8/maj på kvällen via länk
Träff 3: 29 eller 30/maj, (valbart vilken dag/kväll du redovisar ditt slutprojekt/ reseprojekt via länk.)

Sista ansökningsdag:
Löpande antagning

Ansök till kursen via Schoolsoft

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill lära sig att ta bättre bilder. Kursen vänder sig främst till dig som vill veta mer om storytelling, kompositionsteknik och andra kunskaper som gör att dina resefoton når ett steg högre. Inga förkunskapskrav krävs, kursen passar bra för dig som tänker göra en (kort/lång) resa under våren. Den kortaste resa som gjorts under tidigare kurser är till Södertälje, den längsta till Mount Everest. Alla resor är bra resor. Du väljer!

Distanskursen ~ Resefotografering löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. I kursen ingår att du genomför en resa i egen regi där du själv står för kostnaderna. Resan sker någon gång under Kristi himmelsfärdshelgen (v. 20) den 18–21 maj, (det går även bra att resa lite före och efter angivet datum såklart.) En resa innebär att du åker till, en för dig, spännande plats. Det ingår minst en övernattning under din resa. Sista träffen tittar vi på era bilder från resan ni genomförde.

Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar och har besökt fler än 50 länder. Ofta i syfte att ta bra fotografier!

Kursen börjar med hemuppgift den 6/mars. Kursen innehåller tre träffar, det är viktigt att du är närvarande på dem, (träffarna är på distans i form av videomöten.) Träff 1 sker digitalt helgen – lördag 18/mars, söndag den 19/mars, (på distans i form av videomöten.) En träff 2 går av stapeln den 8/maj (på kvällen via länk. Tema: reseprojekt och tips inför resan.) Träff 3 går av stapeln den 29 eller 30/maj, (valbart vilken dag/kväll du redovisar ditt slutprojekt/ reseprojekt via länk.)

Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Vi fotograferande utifrån en mängd olika övningar som, till en början, riktar sig mot att träna resefotografering i din egen stad. Kunskapen du befäster använder du senare på din slutliga resa. Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig storytelling & komposition inom fotografering. Du producerar ett antal fotografier efter din nivå. Kvalitén på dina bilder kommer att öka markant under kursens gång.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper ej nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera (eller kamera/ mobilkamera.) Det är även bra att ha tillgång till ett stativ och en separat trådutlösare.

Träffarna är obligatoriska och kameran står inte skolan för, du behöver ha en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

– storytelling
– kompositionsteknik
– Färg och form
– Trix kring resande

Kostnader

Du betalar 800 kr i kursavgift.

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator och någon form av digital kamera (även mobilkamera fungerar).

Ansökan

I ansökan skall du bifoga personbevis. Det beställs härifrån:
https://skatteverket.se/privat/folk…

Sista ansökningsdag:
13 februari 2023

Ansök till kursen via Schoolsoft