Bild på fotograferande seniorer uppför en trapp

Distanskurs: Fotokurs för seniorer
Höstterminen 2020

Kursen omfattar 12 veckor

  • Höstterminen 2020
    8 september - 24 november

Studietakt 25 %

Kursen vänder sig främst till dig som är intresserad av fotografering och lever seniorliv. Inga förkunskaper krävs men din inställning är att du vill lära dig mer om fotografering. Tanken med kursen är att den ska vara ett spännande inslag i vardagen samt att du får kontakt med andra människor som är intresserade av fotografering. Kursen kräver inte att du kan teknik utan vi arbetar med uppgifter där du själv kan sätta nivån på din insats. Vi jobbar mycket med olika sätt att komponera bilder för att få till vassare fotografier. Amatörer och mer professionella möts på denna kurs. Tollare folkhögskolas ambition är hög!

Kursen sker helt på distans utan fysiska träffar. Kursen består av fotouppdrag varje vecka som du löser på egen hand. Detta är en kurs där alla seniorer i hela Sverige (och världen för den delen) kan delta utan att resa någonstans. Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Distanskursen ~ Foto för seniorer löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med en hemuppgift som du skickar till din lärare på mejl. 

Den första uppgiften kommer ut tisdagen den 8 sep. Kursens första träff sker på nätet tisdagen/onsdagen den 22/23 sep. Övriga veckor gör vi olika fotouppdrag som varierar vecka för vecka. På slutet av kursen gör vi ett fotoprojekt. Under fotoprojektet fotograferar du ett antal bilder på egen hand utifrån ett tema. Tillsammans tittar vi på era bilder under en videoträff tisdagen den 24 nov som också är avslutningsdagen på vår kurs. 

Under kursens gång går vi igenom grunderna i komposition och fotografering utifrån olika övningar. Mellan träffarna arbetar du med uppgifter på distans under ledning av skolans pedagog. Både fotouppdragen och distansuppgifterna kommer att finnas i skriven form så att det underlättar för dig att följa med i kursen. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar. 

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital kamera. Träffarna är obligatoriska och kameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

– Komposition
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar

Kostnader

Du betalar 300 kr för denna kurs.

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator och systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Ansökan

Din ansökan skickar du till info@tollare.org. I ansökan ska du skriva ditt:
– namn
– personnummer
– adress
– telefonnummer
Du ska även bifoga ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Sista ansökningsdag är 1 september 2020.

Länkar