Bild på fotograferande seniorer uppför en trapp

Distanskurs: Fotokurs för seniorer
höstterminen 2021

Kursen omfattar 12 veckor

  • Höstterminen 2021
    20 september - 17 december

Studietakt 25 %

Sista ansökningsdag 30/8

Kursen är fulltecknad!

Fotokurs för seniorer

Kursen vänder sig främst till dig som är intresserad av fotografering och lever seniorliv. Inga förkunskapskrav krävs men din inställning är att du vill lära dig mer om fotografering. Detta är en feelgoodkurs där det sociala är en viktig del av kursens mål. Under kursens gång går vi igenom grunderna i komposition och fotografering utifrån olika övningar. Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Distanskursen ~ Foto för seniorer löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med två hemuppgifter och dessa uppgifter kommer ut den 20 sep. Kursens första träff är på Tollare Folkhögskola tisdagen den 28 sep. kl. 09:00-15:00 (förmiddagsfika & eftermiddagsfika ingår på Tollareträffen, lunch har du med dig själv för vi ska ha en picknic.) Övriga träffar gör vi foto promenader med olika fotouppdrag som varierar vecka för vecka. Vi träffas varje tisdag kl. 10:oo-13:00 på olika platser runt om i Stockholm. I samband med våra promenader gör vi även besök på ett fik för gemensam samvaro (fika ingår ej i priset för kursen, kaffe och annat bekostar du själv och frivilligt.) Vi besöker även Fotografiska på tisdagen den 30 nov (inträde till Fotografiska betalar du själv.) Den sista träffen redovisar du i form av en slututställning på Tollare folkhögskola, denna tillställning sker tisdagen den 14 dec. (förmiddagsfika & eftermiddagsfika ingår på Tollareträffen, lunch har du med dig själv för vi ska ha en picknic.)

Mellan träffarna arbetar du även med uppgifter på distans under ledning av skolans pedagog. Både fotouppdragen och distansuppgifterna kommer att finnas i skriven form så att det underlättar för dig att följa med i kursen. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital kamera. Träffarna är obligatoriska och kameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

 

Kursinnehåll

– Komposition
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar

Kostnader

Du betalar 550 kr för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring.

Undervisningen kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator och systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Ansökan

Din ansökan skickar du till info@tollare.org – och i den ska du skriva ditt:
– namn
– personnummer
– adress
– telefonnummer

Du ska även bifoga ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs

Sista ansökningsdag är 30 augusti 2021.

Kursen är fulltecknad!