Bild på fotograferande seniorer uppför en trapp

Distanskurs: Fotokurs för seniorer
vårterminen 2022

Kursen omfattar 12 veckor

  • Vårterminen 2022
    21 februari - 27 maj

Studietakt 25 %

Träff 1 datum: 8 mars
Träff 2 datum: 24 maj

Sista ansökningsdag:
7 februari 2022

Till ansökningsformuläret på Schoolsoft! Obs ny flik öppnas!

Bli en bättre fotograf – Bildjakten för seniorer!

Kursen vänder sig främst till dig som är intresserad av fotografering och lever seniorliv. Inga förkunskapskrav krävs men din inställning är att du vill lära dig mer om fotografering. Detta är en feelgoodkurs där det sociala är en viktig del av kursens mål. Alla är välkomna och tillsammans hittar vi vägar för att ta bättre bilder.

Vi ger oss varje vecka ut på fotoäventyr i en av världens vackraste huvudstäder. Vi kommer att besöka olika platser varje vecka. Under kursens gång fotograferar vi utifrån olika givande övningar. Den pedagogiska idéen är: när det är trevligt så fotograferar man bättre bilder. Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Distanskursen ~ Foto för seniorer löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med två hemuppgifter och dessa uppgifter kommer ut den 21 februari. Kursens första träff är på Tollare Folkhögskola tisdagen den 8 mars kl. 09:00-15:00 (förmiddagsfika & eftermiddagsfika ingår på Tollareträffen, lunch har du med dig själv för vi ska ha en picknic.) Övriga träffar gör vi fotopromenader med olika fotouppdrag som varierar vecka för vecka. Vi träffas varje tisdag kl. 10:00-13:00 på olika platser runt om i Stockholm. I samband med våra promenader fikar vi med termos utomhus för gemensam samvaro (fika ingår ej i priset för kursen, kaffe och annat tar du med själv.) Vi besöker även Fotografiska på tisdagen den 10 maj (inträde till Fotografiska betalar du själv.) Den sista träffen redovisar du i form av ett slutprojekt.

Mellan träffarna arbetar du även med uppgifter på distans under ledning av skolans pedagog. Både fotouppdragen och distansuppgifterna kommer att finnas i skriven form så att det underlättar för dig att följa med i kursen. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital kamera. Träffarna är obligatoriska och kameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

– Komposition
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar

Kostnader

Kursavgift (ink fika första träffen) 400 kr.

Undervisningen kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Kostnad för besök på Fotografiska, som du betalar själv.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator och digital kamera av något slag. System-, kompakt- eller mobilkamera fungerar på denna kurs.

Ansökan

Sista ansökningsdag:
7 februari 2022.

Obs! I ansökan skall du bifoga personbevis. Det beställs/laddas ner härifrån:
https://skatteverket.se/privat/fol…

Till ansökningsformuläret på Schoolsoft! Obs ny flik öppnas!