Bild på fotograferande seniorer uppför en trapp

Foto för seniorer – distanskurs

Kursen omfattar 12 veckor

  • Höstterminen 2024
    2 september - 29 november

Kursen är fulltecknad

Studietakt 25 %

CSN-berättigad kurs

Träffar på skolan
Träff 1: 10 september kl. 09.00-15.00

Träff 2: 26 november kl. 09.00-16.00

Övriga träffar
Varje tisdag kl. 10:00-13:00

 

Fotokurs för seniorer ht 24

Kursen vänder sig främst till dig som är intresserad av fotografering och lever seniorliv. Inga förkunskapskrav krävs men din inställning är att du vill lära dig mer om fotografering. Detta är en feelgoodkurs där det sociala är en viktig del av kursens mål. Alla är välkomna och tillsammans hittar vi vägar för att ta bättre bilder.

Vi ger oss varje vecka ut på fotoäventyr i en av världens vackraste huvudstäder. Som grupp besöker vi olika platser runt stan vid varje tillfälle. Under kursens gång fotograferar vi utifrån givande övningar med lagom utmaning där du själv väljer nivå och svårighetsgrad. Den pedagogiska idéen är: när det är trevligt så fotograferar man bättre bilder. Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Distanskursen ~ Foto för seniorer löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med två hemuppgifter och dessa uppgifter kommer ut den 2 september. Kursens första träff är på Tollare Folkhögskola tisdagen den 10 september kl. 09:00-15:00 (förmiddagsfika & eftermiddagsfika samt lunch betalar du på plats i restaurangen på Tollareträffarna.) Övriga träffar gör vi foto promenader med olika fotouppdrag som varierar vecka för vecka. Vi träffas varje tisdag kl. 10:00-13:00 på olika platser runt om i Stockholm. I samband med våra promenader fikar vi med termos utomhus för gemensam samvaro (fika ingår ej i priset för kursen, kaffe och annat tar du med själv på fototurerna.) Vi besöker även en fotoutställning tisdagen den 5 november (om det är inträde betalar du själv). Vecka 44 är vi lediga för höstlov.

Vi avslutar kursen med ett fotoprojekt och på den sista träffen redovisar du ditt slutprojekt för de övriga i klassen. Du kommer att känna alla väl och vi hjälps åt så att det blir en härlig dag. Sista träffen är på Tollare Folkhögskola tisdagen den 26 november kl. 09:00-16:00 (förmiddagsfika & eftermiddagsfika samt lunch betalar du på plats i restaurangen på Tollareträffarna.)

Kursen slutar officiellt den 29/november.

Mellan träffarna arbetar du även med uppgifter på distans under ledning av skolans pedagog. Både fotouppdragen och distansuppgifterna kommer även att finnas i skriven form så det underlättar för dig att följa med i kursen. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital kamera (fungerar med systemkamera såväl som mobiltelefon). Träffarna är obligatoriska och kameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

– Komposition
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar

Kostnader

Fika och lunch för de 2 träffarna på skolan betalar du på plats i restaurangen.

Serviceavgift: 400 kr

I serviceavgiften ingår:
* Olycksfallsförsäkring
* Studiematerial

Serviceavgiften återbetalas ej.

Själva undervisningen kostar dig ingenting. Tollare folkhögskola får statsbidrag.

Kostnad för besök på Fotografiska, som du betalar själv.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du behöver ha tillgång till dator och digital kamera av något slag. System-, kompakt- eller mobilkamera fungerar på denna kurs.

Ansökan

Obs! I ansökan skall du bifoga personbevis. Det beställs/laddas ner härifrån:
https://skatteverket.se/privat/fol…