Distanskurs: Fotokurs för organisationer och företag (Ej start HT19)

Kursen omfattar 9 veckor

  • Hösttermin 2019
    2 september - 3 december

Studietakt 25 %

ANSÖK TILL FOTO FÖR ORGANISATIONER OCH FÖRETAG ÄR STÄNGD

Denna kurs startar ej höstterminen 2019 på grund av för få sökande.

Kursen vänder sig till dig som är sysselsatt i en organisation eller företag, du vill bli den organisationens fotograf. Verksamheten har behov av att få tillgång till bättre bilder och ta kontroll över bildflödet. Du blir den som ansvarar för att dessa fotografier håller hög kvalité och stämmer överens med verksamhetens målgrupp.

Alla som är intresserade av fotografering är välkomna att söka, vi kommer lära oss använda en systemkamera och blixt. Inga förkunskaper krävs, vi börjar från scratch. Du bör vara motiverad och du behöver troligtvis köpa viss kamerautrustning.

Distanskursen ~ Foto för organisationer löper över fjorton veckor med start den 2 september. Studierna bedrivs på kvartsfart med regelbundna träffar och distansuppgifter. Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig din kamerautrustning och producera ett antal fotografier efter din nivå. Vidare har vi diskussioner i grupp där vi resonerar kring varandras bilder utifrån ett målgruppstänk. Vi kommer att fotografera porträtt, grupporträtt, produkter, event, fotografier till hemsidor, sociala medier samt pressbilder.

Schemaupplägg: Kursen börjar med en hemuppgift mån 2 september. Första fysiska träffen sker tisdag 10/9 kl. 15:00-18:30. Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Vi träffas för uppföljning vart tredje tisdag kl. 15:00-18:30 (nästan samtliga träffar är på Tollare folkhögskola och vi startar med ett gemensamt fika.) Träffarna är tisdag 10/9 , 1/10, 22/10, 12/11 och sista träffen 3/12 (under höstlovet delas det inte ut någon uppgift)

Till en början arbetar du med kortare läs- skriv- och fotouppgifter för att lära dig grunderna. Under kursens gång, går vi igenom kamerateknik och komposition utifrån olika övningar. En del av arbetet är grupporienterat. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Flickr som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, systemkamera, stativ till kameran, speedlight blixt, blixtsändare, stativ till blixt med paraplyhållare, paraply till blixt och softbox till blixt. Lista med förslag till en bra utrustning kommer att läggas ut i mitten på augusti. Förutom kameran så är priset på den föreslagna utrustningen inte jättedyr.

Träffarna på skolan är obligatoriska och utrustning står inte skolan för, du behöver egen utrustning. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

– Kamerateknik
– Komposition
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar

Kostnader

Du betalar 430 kr per denna kurs för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring. Dessutom ingår det kaffe med smörgås då vi träffas på Tollare folkhögskola.

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, systemkamera, stativ till kameran, speedlight blixt, blixtsändare, stativ till blixt med paraplyhållare, paraply till blixt och softbox till blixt.

Ansökan

När du ansöker bifogar du ett personligt brev som beskriver din organisation/arbetsplats samt en beskrivning hur personalen i din organisation är fördela i arbetslag osv. Du beskriver även vem du är och varför du sökt kursen. Detta görs i ett dokument. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se).

Det finns också möjlighet att skanna in sina gamla betyg, men det är inget krav.

Sista ansökningsdag är 12 augusti 2019.

ANSÖK TILL FOTO FÖR ORGANISATIONER OCH FÖRETAG ÄR STÄNGD