Distanskurs: Fotokurs i Streetfotografering (Ej start HT19)

Kursen omfattar 9 veckor

  • Hösttermin 2019
    2 september - 16 november

Studietakt 25 %

ANSÖK TILL FOTOKURS I STREETFOTOGRAFERING ÄR NU STÄNGD

Denna kurs startar ej höstterminen 2019 på grund av för få sökande.

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Kursen vänder sig till dig som fotograferar med en systemkamera men tycker att du fotar samma bilder om och om igen. Du vill hitta inspiration och nya vägar i ditt fotande, du är villig att utmana dig själv för att nå dit.

Distanskursen ~ Fotokurs i Streetfotografering löper över åtta veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med en hemuppgift måndagen den 2/9. Kursen innehåller två träffar (dessa är i Stockholm,) träff 1 sker helgen – lördag 7/9 (på Tollare folkhögskola,) söndag den 8/9 (på stan.) En avslutande träff 2 sker lördag den 26/10 (på stan och avslut på Fotografiska museet.) Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska skapa en portfolio med streetbilder och producera ett antal fotografier efter din nivå.

Under kursens gång, går vi igenom grunderna i Streetfotografering, komposition och fotograferande utifrån olika övningar. Vi avslutar distanskursen med en Stockholmslördag då vi tillsammans utforskar stan till fots och besöker fotogeniska platser. Vi fotografera och diskutera utifrån våra nyvunna fotokunskaper.

En del av arbetet under kursens gång är grupporienterat. Till en början arbetar du med enklare fotouppgifter för att lära dig grunderna. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Flickr som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera med någon typ av vidvinkelobjektiv, samt blixt (den lilla pop up blixten som finns på de flesta kameror går bra att använda.)

Träffarna på skolan är obligatoriska och systemkameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursinnehåll

– Kamerateknik
– Komposition
– Bildberättande
– Fotograferande utifrån olika övningar

Kostnader

Du betalar 390 kr per denna kurs för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring. Dessutom ingår det fika, lunch och fika för lördagen den 7 september då vi träffas på Tollare folkhögskola.

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera med någon typ av vidvinkelobjektiv, samt blixt (den lilla pop up blixten som finns på de flesta kameror går bra att använda.)

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att skanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Sista ansökningsdag är 26 augusti 2019.

ANSÖK TILL FOTOKURS I STREETFOTOGRAFERING ÄR NU STÄNGD