Barnrättsperspektiv i praktiken HT20

Kursen omfattar 13 veckor

  • Höstterminen 2020
    7 september - 7 december

Distans

Studietakt 25 %

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD.
Behöver du hjälp med att öka barnrättsperspektivet i din verksamhet? 

Kursen Barnrättsperspektiv i praktiken är praktisk, verksamhetsnära och processbaserad. Genom erfarenhetsutbyten, exempel från andra verksamheter och praktiska case kommer vi gemensamt att jobba fram bättre rutiner och arbetssätt som du kan använda direkt i din verksamhet.   

Anpassad metod för din verksamhet

Ta fram en metod som är anpassad för hur barnrättsperspektivet ska genomsyra din verksamhet. Tillsammans i kursen kommer vi att jobba med praktiska case. Antingen ett eget case från din verksamhet som du kommer att jobba med längst med kursen eller ett case från en annan verksamhet. 

Digitala träffar

Kursen är helt på distans. Vi har 5 digitala träffar på videolänk. Mellan träffarna kommer du att få distansuppgifter att jobba med på egen hand och i grupparbeten. Uppgifterna varierar mellan teori och verksamhetsnära, mer praktiska uppgifter.

I kursen får du tillgång till vår lärplattform Google Classroom där kursen kommer att genomföras. De digitala träffarna görs i videomöten i Google Meet. Du behöver därför tillgång till en dator, internetuppkoppling samt möjlighet att delta på videokonferens, dvs tillgång till headset.

Kursinnehåll

  1. Barnkonventionens innehåll
  2. Barn och ungas inflytande
  3. Metoder och rutiner för att anta ett barnrättsperspektiv i verksamheten

Kostnader

Kursen är helt avgiftsfri.

Vem kan söka?

Kursen vänder sig främst till dig som i ditt yrke eller ideella engagemang har med barn och unga att göra direkt eller indirekt. Kursen kräver inga förkunskaper.

Ansökan

Ansökningsformulär hittar du längst ner på sidan.

Sista ansökningsdag är 10 augusti 2020.

 

Datum för digitala träffar

7/9 kl: 13.00-15.00
28/9 kl: 13.00-15.00
19/10 kl: 13.00-15.00
9/11 kl: 13.00-15.00
30/11 kl: 13.00-15.00

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD.