Barnrättsperspektiv i praktiken (HT21)

Kursen omfattar 11 veckor

  • Höstterminen 2021
    6 september - 19 november

Distans

Studietakt 25 %

Ansökningslänk

Distanskurs, 5 digitala träffar, 6/9-19/11

Anmäl dig till kursen genom den här länken

Behöver du hjälp med att öka barnrättsperspektivet i din verksamhet? 
Kursen Barnrättsperspektiv i praktiken är praktisk, verksamhetsnära och processbaserad. Genom erfarenhetsutbyten, exempel från andra verksamheter och praktiska case kommer vi gemensamt att jobba fram bättre rutiner och arbetssätt som du kan använda direkt i din verksamhet.   

Anpassad metod för din verksamhet
Ta fram en metod som är anpassad för hur barnrättsperspektivet ska genomsyra din verksamhet. Tillsammans i kursen kommer vi att jobba med praktiska case. Du kommer att få jobba både med din egen verksamhet och dina kurskamrater. 

Digitala träffar
Kursen är helt på distans. Vi har 5 digitala träffar på videolänk. Mellan träffarna kommer du att få distansuppgifter att jobba med på egen hand. Uppgifterna varierar mellan teori och verksamhetsnära, mer praktiska uppgifter i syfte att anpassa arbetssätt till din verksamhet. Fler av uppgifterna gör du med fördel tillsammans med dina kollegor, passa därför på att gå fler personer från samma verksamhet. 

I kursen får du tillgång till vår lärplattform Google Classroom där kursen kommer att genomföras. De digitala träffarna görs i videomöten i Zoom. Du behöver därför tillgång till en egen dator, internetuppkoppling samt möjlighet att delta på videokonferens, dvs tillgång till headset. Även om ni är fler från samma arbetsplats/organisation så behöver ni sitta vid varsin enhet då vi har mycket interaktiva inslag och blandade grupper på de digitala träffarna. 

Du kan med fördel gå kursen tillsammans med dina kollegor, då ni kommer att kunna applicera kursinnehållet direkt i er verksamhet.

Kursinnehåll

  1. Barnrättsperspektivet som arbetssätt
  2. Barnkonventionens ställning i Sverige
  3. Metoder och rutiner för att arbeta systematiskt med barnrättsperspektivet i verksamheten
  4. Modeller och arbetssätt för barn och ungas inflytande
  5. Att utreda barnets bästa i verksamheten

Kostnader

Kursavgift: 7.500 kr ex moms. 

Vem kan söka?

Kursen vänder sig främst till dig som i ditt yrke eller ideella engagemang har med barn och unga att göra direkt eller indirekt. Kursen kräver inga förkunskaper.

Ansökan

Anmälan
Anmälan till kursen sker senast 7/6. Sista datum att avboka sin plats i kursen utan debiterad kursavgift är den 23/8 därefter debiteras kursavgiften även vid utebliven närvaro.

Datum för digitala träffar
Träff 16/9 kl 13.00-16.00
Träff 2 27/9 kl 13.00-16.00
Träff 3 18/10 kl 13.00-16.00
Träff 4 9/11 kl 13.00-16.00
Träff 5 19/11 kl 13.00-16.00

Ansökningslänk