Framträdanden som gör skillnad

Obs, kursen är inställd!

Framträdanden som gör skillnad

Vad kan vi som professionella kommunikatörer lära oss av konstnärligt arbete då dagens tekniska utveckling ständigt utmanar den enskilda individens förmåga att beröra sin publik?

Jag arbetar med deltagarna och deras presentationer/tal/föreläsningar, som jag arbetar med skådespelare eller manusförfattare inför en scen de ska spela eller skriva. Idag pratar man mycket om vikten att vara autentisk. men hur är man egentligen det? Vilket är ditt personliga uttryck?

På dessa kurser ställer vi oss frågan; Vad kan vi som kommunikatörer egentligen lära oss av skådespelarteknik, film och teaterkonsten? Vad är det som gör att vi fastnar för vissa filmer, tv-program och berättare, och vad är det som gör att vi går förbi, zappar till någon annan kanal, slutar lyssna eller titta, på andra? Vad består egentligen berättelser av?

”Du som har en åsikt om dig själv att vara  grå o-karismatisk, ointressant och tråkig  får gärna fortsätta ha den uppfattning om dig själv under och efter kursen. Men jag tänker bevisa för dig att även den gråaste mus kan skapa en fantastisk, minnesvärd intressant och karismatisk presentation! ”
Michel Riddez

 

Fakta: 2 dagar

Tid: mån-tis v.25 kl 9-17

Kostnad: 2000 kr inklusive måltider

 

Kursledare: Michel Riddez, skådespelare, manusförfattare och konstnärlig ledare på Stockholms Teaterinstitut, en privat förberedande skådespelarutbildning som var verksam 2000–2007. Se nedan:

Michel Riddez är professionell skådespelare och verksam sedan 1987 då han avslutade Högskolan för scen och musik skådespelarprogrammet i Göteborg (dåvarande Teaterhögskolan i Göteborg eller ”Scenskolan”) Han har varit verksam på många olika teatrar och film och TV.

Han har dessutom  drygt tjugofem års erfarenhet av att undervisa skådespelare på olika förberedande skolor som Teater-akademien och Teaterverkstan (Folkuniversitetet) , Kulturama, Fridhems folkhögskola (sommarkurs) ,Värmdö Scenskola, privata arrangerade sommarkurser bl.a. i ett lusthus i vackra Nyckelviken Nacka,  och startade 2000 sin egen privata skådespelarutbildning, Stockholms Teaterinstitut ( som de första åren huserade på Långholmens Folkhögskola, därefter Gamla Stan) , där han var huvudlärare i sju år. Den utbildningen var ett-årig på halvtid och fokuserade enbart på scenisk gestaltning och analys (erbjöd inte fysisk träning i kropp och röst.) Flera av dagens professionella skådespelare vi ser på film, TV och teatrar har en gång fått sin utbildning hos Michel. Michel har också skrivit filmmanus till en novellfilm och en långfilm. Han är författare till boken ”Måla med svart eller vitt men aldrig med grått”.