PORTRÄTT – ljuset och miljöns betydelse för porträttet

Obs, kursen är inställd!

 

Kursen vänder sig till dig som är fascinerad av och gärna fotograferar porträtt. Du bör ha viss kännedom om grundläggande kamerateori och hur bländare, tid och ISO samspelar.
Vi startar ändock med att gå igenom grundläggande kamerateknik så du kan börja bli ännu mer kreativ. Vi tittar på kända fotografers porträtt och hur de arbetar med ljuset och karaktär för att få inspiration och en djupare kunskap om fotografi.
Teori varvas med praktisk arbete.
Vi använder oss av de vackra omgivningarna vid Tollare folkhögskola.
För var dag utvecklas du i dina porträtt och ditt fotograferande.
Löpande tittar vi på varandras bilder och får tips och kritik.

Du behöver ha egen kamera med dig som kan ställas i manuellt läge (behövs för att ställa iso, bländaröppningens storlek och tid den är öppen).

Kursfakta:
Deltagare: 8-10 st.
Kursavgift: ca 4500:- (endast kursavgift)
Plats: Tollare folkhögskola
Tid: 5 dagar. 10:00 – 17:00

Kurstillfällen, vecka: 24 eller 26.

Om kursledaren:
Jag arbetar som fotograf och utbildade mig på Nordens Fotoskola 1987-91. Förutom uppdrag av olika slag arbetar jag mest med egna projekt som blir både böcker och utställningar.Bland annat om Kungliga Balettens danskompani (Kuliss) och en om tatueringar (Bläck). Arbetar nu med en bok med landskapsbilder tagna på Island. Man kan säga att fotografi är både mitt yrke och min passion. Porträtt och landskap är mina två huvudämnen. Parallellt med att fotografera undervisar jag både på nybörjarnivå upp till yrkesnivå. Det ger mig mycket energi och nya infallsvinklar på fotografi.

Telefon: 0706443248
E-post: bjorn.abelin@gmail.com
Webb: bjornabelin.myportfolio.com