Tollares och Wendelsbergs förbundsstämmor 2017

Här hittar du information om Tollares och Wendelsbergs förbundsstämmor 2017. Årets stämmor kommer att hållas på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke den 18 – 19 november.

Det blir första gången i modern tid som IOGT-NTO:s folkhögskolestämmor hålls vid annat tillfälle än i anslutning till IOGT-NTO:s kongress. Det blir toppen! Nu får vi än mer tid att diskutera för folkhögskolorna särskilt angelägna frågor. Dessutom får vi tid att umgås, samtala, utbyta erfarenheter och folkhögskoletankar. Utöver det hinner vi med att förlusta oss på det sätt som bara kan ske i den faktiska folkhögskolemiljön och då alldeles särskilt på Wendelsberg och Tollare.

Stämmorna kommer att genomföras i de fyra F:ens tecken; Förhandling,Folkbildning,Förlustelse och Förtäring. Ett oslagbart koncept vilket intygas av vilken folkhögskoleentusiast som helst.

Väl mött till ett par upplevelserika dagar som lyser upp i novembermörkret!

Styrelserna för Tollares och Wendelsbergs folkhögskolor

Information

Stämmorna 2017 genomförs den 18-19 november på Wendelsbergs folkhögskola. Vi startar med lunch kl 12.00 på lördagen och avslutar med en annan lunch på söndagen kl 12.00.

Tollares och Wendelsbergs stämmor genomförs parallellt under dagarna två där förhandlingar varvas med folkbildande innehåll av olika slag (närmare program kommer senare). Naturligtvis skall vi hinna med att både äta och förlusta oss i erforderlig omfattning. Under dag ett talar vi mest om det som varit och om det som är och dag två fokuserar vi på framtiden. Eller, ja, hur det nu blir… Trevligt kommer det i alla fall att bli. Dansskor och god aptit kommer att underlätta ditt deltagande.

Din anmälan behöver vi ha senast den 8 september – anmäler dig gör du här.

Avgift

Deltagaravgiften är 1 200 kronor för ombuden och inkluderar boende i enkelrum (lördag-söndag) samt alla måltider från lunch till lunch.

Resa

Du bokar själv din resa men folkhögskoleförbunden står för reskostnaden. Billigast färdsätt gäller och reser du med bil uppmanar vi till samåkning där så är möjligt. Boka din resa i god tid och hjälp oss att hålla nere kostnaderna så gott det går. Spara kvitton, biljetter etc.

Ombud vid förbundsstämma

IOGT-NTO-förbundet har rätt till sju ombud vid förbundsstämman. Ombuden utses av förbundsstyrelsen. Varje IOGT-NTO-distrikt har rätt till ett ombud vid stämman. Ombudet utses av distriktsårsmötet eller, om årsmötet inte har utsett något ombud, av distriktsstyrelsen. För varje ombud får två ersättare utses. Ersättarna ska väljas i en bestämd inbördes ordning.

Distrikten utser ombud och ersättare på distriktsårsmötet samma år som stämmorna genomförs enligt § 3:6 (v) Distriktsårsmötesärenden i IOGT-NTO stadgar.

Motion

IOGT-NTO:s förbundsstyrelse, IOGT-NTO:s distriktsårsmöten och IOGT-NTO:s medlemmar kan skicka motioner till stämman. Styrelsen ska ha fått motionerna senast tio veckor före stämman. Motionen kan med fördel skickas in elektronisk häreller till respektive folkhögskola.

Stadgar

Här hittar du fullständiga stadgar för Tollare och för Wendelsberg.

Frågor och funderingar

Ring Wendelsberg på 031-338 0530 eller mejla till info(a)wendelsberg.se.