Tollare – IOGT-NTO:s folkhögskola

Tollare folkhögskola ligger i vacker herrgårdsmiljö på Värmdön i Nacka kommun, en mil öster om Stockholm city och 20 minuter med buss från Slussen.

Runt huvudbyggnaden ner mot Skurusundet finns park med motionsslinga, kägelbana och idrottshall. Parken är en grön oas, som sträcker sig ner till vattnet och vår egen brygga. Från våren 2021 hittar ni bikupor från Wermdö Skeppslags Biodlarförening på området.

På Tollare kommer vi nära varandra. Vi delar glädje, ambitioner och utmaningar. Och skapar utrymme för människor och organisationer, att utvecklas på egna sätt, i egen takt. För oss är det en förmån att få vägleda människor i ett öppet och kreativt klimat, där både deltagare och medarbetare bidrar med kunskap, livserfarenhet och engagemang. Den fridfulla platsen bidrar med rika upplevelser och rum för eftertanke.

Tollare follhögskola erbjuder yrkesutbildning inom det socialpedagogiska området, profilinriktad gymnasieutbildning och en omfattande kursverksamhet inom ledarskap och demokratiutveckling för civilsamhället.

Tollare kurs & konferens erbjuder en miljö utöver det vanliga. Vi tar emot sällskap upp till 120 personer. När ni besöker oss får ni alltid en helhetsupplevelse med bra mat, intresserad personal och tid för reflektion i natursköna omgivningar.

Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO och därför serveras inte alkohol i restaurangen. Det är heller inte tillåtet att dricka alkohol på området, parken eller rummen.

Det är enkelt att besöka oss på Tollare, vi har öppet i stort sett årets alla dagar och du kan snabbt och enkelt resa hit med SL buss (motorvägsbuss). Kör du bil, erbjuder vi dig som gäst en kostnadsfri parkering. Läs mer här.

Varmt välkommen till Tollare!