Internatboende

Du har möjlighet att bo på skolan i mån av plats. Rummen hyrs ut möblerade. Det betyder att varje rum är utrustat med säng, skrivbord, stol, bokhylla och lampor. I köket finns alla köksgeråd du behöver. Glöm inte att ta med dig täcke, kudde, sänglinne och handdukar. På grund av allergi är husdjur inte tillåtna.

Rumstyper

Det finns 24 stycken enkelrum med gemensam dusch och toalett (ca 8-10 m²) och 8 stycken stora enkelrum med gemensam dusch och toalett (ca 16 m²). Önskemål om rumstyp lämnar du efter du har blivit antagen.

Hyra

Litet enkelrum med gemensam dusch och toalett 3 000 kr/månad
Stort enkelrum med gemensam dusch och toalett 4 000 kr/månad

Avtal

Bor du på internatet under din utbildningstid skriver du på ett hyreskontrakt med våra ordningsregler. Här kan du läsa vad som gäller för dig som bor på internatet.

Alkohol- och narkotikapolicyn

Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO och därför är alkohol inte tillåtet på området, parken eller rummen. För att kunna på bo internatet ska Du ha varit drogfri senaste 3 åren.

På internat gäller Tollare folkhögskolas Alkohol- och narkotikapolicy.

Utdrag ur belastningsregistret

Vill du bo på internatet behöver du lämna ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret HVB-hem. Utdraget beställer du via nätet och det sändes till din mantalsskrivningsadress (ca 2 veckors handläggningstid). Länk till belastningsregistret hittar du HÄR.

Du skickar utdraget till Tollare folkhögskola, att Emil Strada i ett obrutet kuvert. Utdraget behöver Tollare folkhögskola ha senast 1 juli 2022 för att du ska få en möjlighet att få boende på internatet. Självklart behandlar vi detta registerutdrag med sekretess. Utdraget kommer att återlämnas till dig när du flyttar in hos oss. Om något framkommer ut registret som innebär ett hinder för att kunna bo på internatet kommer du meddelas om detta.