Internatboende

På internat gäller Tollare folkhögskolas Alkohol- och narkotikapolicy.

Bakom Tollare folkhögskola står IOGT-NTO, en ideell organisation vars vision är ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för en trivsam skolmiljö både på skolan och på internatet eftersträvar vi att alla deltagare oavsett bakgrund och erfarenheter ska känna sig välkomna och trygga. Därför är Tollare folkhögskola en plats fri från alkohol och andra droger. Detta innebär att man inte får använda eller förvara alkohol eller narkotika på Tollare folkhögskolas område. Att värna den drogfria miljön på Tollare är ett uttryck för solidaritet och hänsyn till studiekamrater och personal.

För att ytterligare skapa trygghet på internatet kräver Tollare folkhögskola ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret HVB-hem. Utdraget beställer du via nätet och det sändes till din mantalsskrivningsadress (ca 2 veckors handläggningstid). Länk till belastningsregistret hittar du HÄR.

Du skickar sedan sen utdraget till Tollare folkhögskola, att. Minna Hallrin i ett obrutet kuvert. Utdraget behöver Tollare folkhögskola ha tillgång till senast 28 juni 2020 för att du ska få en möjlighet att få boende på internatet.

Självklart behandlar vi detta registerutdrag med största sekretess. Utdraget kommer att återlämnas till dig när du flyttar in hos oss.

Om något framkommer ur registret som innebär ett hinder för att kunna bo på internatet kommer du meddelas om detta.

Avtal

Bor du på internatet under din studietid skriver du på ett hyreskontrakt med våra ordningsregler. Här kan du läsa vad vi förväntar oss av dig om du bor på internatet.

Om du vill bo på skolan

Du har möjlighet att bo på skolan i mån av plats. Rummen hyrs möblerade. Det betyder att varje rum är utrustat med säng, skrivbord, stol, bokhylla och lampor. Dina privata möbler får du alltså lämna hemma. I köket finns alla köksgeråd du behöver. Glöm inte att ta med dig täcke, kudde, sänglinne och handdukar. Då många deltagare idag har många allergier, så kan vi tyvärr inte ha några husdjur på internatet.

Rumstyper

Det finns:

  • 24 stycken enkelrum med gemensam dusch och toalett (ca 8-10 m²)
  • 8 stycken stora enkelrum med gemensam dusch och toalett (ca 16 m²)

Du har möjlighet att bo på skolan i mån av plats. Önskemål om rumstyp lämnar du efter att du har blivit antagen.

Hyra

  • Litet enkelrum med gemensam dusch och toalett 3 000 kr/månad
  • Stort enkelrum med gemensam dusch och toalett 4 000 kr/månad

Mat vardagar

Det finns möjlighet för deltagare att köpa lunchkuponger i skolrestaurangen. Du som studerar hos oss kan köpa ett 10-häfte för 700 kr.

Om du undrar något mer är du välkommen att kontakta Minna Hallrin

Skicka e-post till Minna eller ring: 08-505 686 25